Vakantie naar Egypte

Boek een vakantie naar Egypte als je van zon, zee en strand houd! Egypte is een populaire vakantiebestemming in het noord-oosten van Afrika. Het land heeft het toerisme vooral te danken aan de historische bouwwerken zoals de typerende piramides, het zonnige klimaat en de uitstekende watersportmogelijkheden aan de Rode Zee. Egypte is ook een populaire bestemming onder de duikliefhebbers, de Rode Zee bied een een prachtig koraal en heeft een rijk onderwaterleven wat heel mooi is om te zien. Het aantal hotels en luxe all-in resorts stijgt ook enorm vanwege de toenemende belangstelling. Maar lang niet iedereen komt er om te duiken of te snorkelen. Er komen ook toeristen om van de zee of zon te genieten. Mensen die komen voor de zon en zee gaan vaak naar Sharm El Sheikh, El Gouna of Hurghada. Dankzij het woestijnklimaat komen er weinig regenbuien en ben je eigenlijk wel zeker van een fatsoenlijk strand- en zwemweer.

De Nijl

Toeristische attractie en belangrijke levensader van Egypte is de rivier de Nijl. Afhankelijk van hoe je het meet is de rivier tussen de 5500 kilometer en 7000 kilometer. Dankzij de Nijl is Egypte vruchtbaar, waarbij akkerbouw en veeteelt uitstekend mogelijk is. Ook heeft de Nijl grote aantrekkingskracht op toeristen. Het is mogelijk om op de rivier een cruise te doen, deze kunnen op verschillende punten van de Nijl gevoerd worden. Het bekendste ‘cruisetraject’ is die van tussen Luxor en Aswan.

Historisch paradijs

Voor liefhebbers van archeologische schatten is Egypte ook een waar paradijs! Piramides, farao’s, mummies, tempels en andere bouwwerken zijn in overvloed en hebben een enorme aantrekkingskracht op bezoekers uit alle uithoeken van de wereld. Toerisme is daarom ook een zeer belangrijke bron van inkomsten in Egypte.

Belangrijke plaatsen & Streken

Caïro: Hoofdstad van Egypte
Port Said: Belangrijke havenstad van Egypte
Sharm El Sheikh: Populaire badplaats op het Sinaï schiereiland
Alexandrië: Één na grootste stad van Egypte en prachtige bezienswaardigheden
Hurghada: Toeristenstad
Aswan: Toeristenstad
El Gouna: Toeristenstad (vooral luxe hotels)
Luxor: Stad langs de Nijl met veel archeologische bezienswaardigheden