Korte vakanties en dagtripjes

Wist je dat heel veel Nederlanders er niet van houden om drie weken op vakantie te gaan in de zomer.  Die kiezen er voor meerdere keren per jaar een korte vakantie te houden. Vakanties van een week richting de zon als het weer bij ons weer omslaat naar storm en regen in de herfst. Dan is een weekje ontspannen  met een behagelijke temperatuur altijd welkom.  Als je niet afhankelijk bent van schoolvakanties zijn deze vakanties ook goed betaalbaar. Reisorganisaties en hotels geven dan grote kortingen op boekingen en overnachtingen.

Stedentrips
Wil je liever meerdere malen per jaar een stedentrip doen, dan is het van belang te kijken naar de juiste periode om die stad te bezoeken. Je wilt tenslotte niet met 40 graden door Barcelona of Rome lopen in de zomer en aan de andere kant ook niet met min 15 door St. Petersburg of Moskou in de winter. Hoe mooi de genoemde steden ook zijn, een goede temperatuur is ook van belang.  Een stedentrip wordt meestal voor 4 dagen aangeboden. Dit kun je natuurlijk altijd uitbreiden met meerdere dagen. Of je kunt ervoor kiezen om door te reizen naar een andere stad in de buurt die ook het bezoeken waard is.

Tips voor uitjes in de schoolvakanties
Ben je wel afhankelijk van de schoolvakanties en houdt je niet van lange vakantie. Boek je liever een weekje in het voor- of najaar dan in de zomervakantie, dan ben je helaas een stuk duurder uit. In vakantieperiodes  zijn de prijzen stukken hoger.  Waarschijnlijk wil je ook in de zomer nog leuke dingen met je kinderen. Dan zijn dagtripjes naar pretparken, dierentuinen of musea populair. Waar je ook aan kunt denken is picknicken in het bos of zomaar een dagje naar het strand. Zeker als je de dagtripjes afwisselt met een dagje lekker thuis is het een relaxte manier om de vakantie door te brengen.  Er is in ieder geval genoeg te zien of te beleven in Nederland.  De laatste jaren worden door winkeliers ook allerlei acties gehouden waarbij je korting krijgt op de entree prijs.